Home / Back Check

Back Check

Wij maken in de praktijk gebruik van het Dr. Wolff rug concept wat bestaat uit een Back Check en een vijftal specifieke rug toestellen. In deze regio zijn wij de enige praktijk die hierover beschikt. Wij bieden op het gebied van rugklachten een compleet en innovatief rugklachten behandel- en preventie concept.

De eerst stap is een Back Check. Dit is een computer gestuurd apparaat ontwikkeld door Dr. Wolff waarmee wij op een objectieve wijze de kracht en stabiliteit van uw romp in voor-, achter- en zijwaartse richting meten, de fysieke belastbaarheid. De back Check meet niet alleen de maximale kracht per spiergroep in uw romp, maar vergelijkt ook de krachtverhoudingen tussen de verschillende spiergroepen in uw romp. Zo wordt niet alleen de verhouding tussen de kracht in de buik- en rugspieren gemeten, maar ook die van de spieren links en rechts naast de wervelkolom.

Uniek aan dit concept van Dr. Wolff is, dat doormiddel van een 'bodyprint' de conditie, de lichaamssamenstelling en de spierkracht inzichtelijk wordt gemaakt in maat, getal en kleur. Aan het einde van de training wordt er weer een Back Check gemaakt en kunt u het verschil zien.

Top